Talvivaara ja ministeri

Tiistai 4.2.2014 klo 16.17 - Harri Ahonen


Maanantaina 3.2.2014 a-studio haastatteli ympäristöministeri Ville Niinistöä (vihr.) Talvivaaran ympäristövahingon jälkimainingeista. Ministeri antoi julkisesti hyväksynnän sille, että Greenpeace ja vihreiden oma nuorisojärjestö oli häirinnyt Kainuun ELY-keskusta sähköposteilla. Näitä sähköposteja oli ELY-keskus saanut tuhansia. Vihreiden nuorisojärjestöltäkin nelisensataa.Mikä olisi ollut ministerin kanta, jos noiden spammien lähettäjä olisi ollut joku muu, kuin ministerille läheinen yhteisö tai järjestö?


Olisiko syytä käynnistää puolueeton tutkimus, että vaikeuttiko sähköpostitulva viranomaistyöskentelyä ja siten edesauttoi ympäristövahingon laajuutta? En tässä puolusta Talvivaara-yhtiötä, enkä vastuullisia viranomaisia. Vaan haluan vilpittömästi tuoda huoleni esille siitä, että jos sallitaan tämänlainen häirintä, niin kuka tulevaisuudessa vastaa häirinnän edesauttamista vahingoista? Jääkö ne veronmaksajien kannettaviksi?


Ymmärrän hyvin sen, että kansalaiset voivat olla sähköisesti yhteydessä viranomaisiin, mutta en sitä, että pommitetaan ja siten häiritään viranomaisia, enkä ennen kaikkea sitä, että tukitaan sähköposti. Siinä on todella suuri riski, että jää huomioimatta tärkeät viestit.
Haluan loppuun esittää arvoisalle ympäristöministeri Ville Niinistölle avoimen kysymyksen. Sallitteko jatkossakin sen, että itsellesi läheiset ryhmät saavat kyseisellä tavalla häiritä yhteiskunnan toimintaa?


Harri Ahonen (ps.)

Avainsanat: talvivaara, vihreät


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini