Perusäijän tilannepäivitys

Keskiviikko 14.8.2013 klo 22.36 - Jyrki Lohi, Vesa Levonen


Puolueiden kannatus mitataan vaaleilla

Muu asian kääntely on arvelua. YLEn viimeksi julkaiseman kannatuskyselyn mukaan Keskusta olisi suosituin puolue. Sitä seuraisivat Kokoomus ja Perussuomalaiset. SDP:n kannatus olisi YLE:n mukaan sen historian alhaisin. Kuinka tähän on tultu?

 

Nykyinen monenkirjava hallitus räpiköi kaikissa toimissaan, laajan poliittisen kentän yli ulottuva hallituspohja on luonnoton. Edesmenneen Kalevi Sorsan lanseeraama konsensus edellyttää suurta joustavuutta, notkeita mielipiteitä ja johtaa vääjäämättä arvojen kauppaan ja julkeisiin takinkääntöihin.

Hallitustyöskentelyä voi kuvata sanalla: Hokkuspokkus! Loistava temppu, mutta jänö katosi jonnekin? Kokoomus vie ja hallituskumppanit vuorollaan vikisevät. Hallitusohjelma nojaa illusionäärisiin laskelmiin.

Tilanne Euroopassa ja Suomessa on pelottava

Suurkatastrofin ainekset ovat ilmeiset, ja silti hallituksemme kovapäisesti pitää kiinni linjastaan. Ensin vastataan Euroopan ongelmiin ja toiseksi vahvistetaan eriarvoisuuden lisääntymistä ja perinteisen hyvinvointiyhteiskunnan alasajoa! Liittovaltiota ajetaan määrätietoisesti. Liittovaltio on kuin Euroopan Yhdysvallat: Jokainen vakuuttakoon itsensä, muutoin olet ilman sosiaali- ja terveydenhuoltoturvaa!

 

Federaatiosta tulee luokkayhteiskunta, jossa yhteisöllisyys katoaa jokaisen joutuessa huolehtimaan vain itsestään. Siitä tulee feodaalirakennelma, joka kaikilla alueillaan ja kulmillaan on alati hallitsemattomassa kapinatilassa.

 

Kansallisessa hätä
Tilanteessa valtionvarainministerimme keksii huutaa apuun isänmaallisuutta. Onko rahvas syypää varakkaimpien kansalaisten keinoon siirtää valtavia varoja veroparatiiseihin samaan aikaan vientiteollisuutemme siirtäessä työpaikkoja ”halpojen pikku käsien”-maihin, joissa on helpompi takoa parempia osinkoja osakkeenomistajille. Hallituksemme sallii Suomen elinkeinoelämän ja vientiteollisuuden jättää suomalaisen työväestön oman onnensa nojaan kaikkine rakenneongelmineen! Suomalainen on isänmaallinen. Hallituksen itsensä tulisi myös olla isänmaallinen!

 

Lyhytmuistinen äänestäjä unohtaa, että tilanteeseen ovat meidät johdattaneet 2000-luvun hallitusvastaavat, niin Kokoomus, SDP, ja yhtä suurella osuudella myös Keskusta. Ahon, Lipposen, Vanhasen ja Kiviniemen hallitukset saivat aikaan Suomen pyörimisliikkeen ytimen kupeessa. Silmätön Kataisen hallitus on kärjekkäästi jatkanut demareiden ja keskustalaisten europolitiikkaa!

 

Keskustan nousu kannatuskyselyiden kärkeen ei johdu sen omasta toiminnasta oppositiossa tai sen omista saavutuksista. Suurin syy Keskustan tämän hetkiseen tilanteeseen on hallituspuolueiden kyvyttömyydestä johtuvassa kadotetussa kansansuosiossa. Uusi puheenjohtaja Sipilä on toki mediaseksikäs ja erilainen kuin edeltäjänsä, mutta on syytä muistaa keskustan poliittinen opportunismi, ennen, nyt ja huomenna? Emme panisi ropoamme likoon...

 

Pelin politiikka ja pinnallinen esilläolo oman työn ”loistavine arviointeineen” on ajanut hallituspuolueet kestämättömään tilaan. Kannatuksen laskiessa toimintakyky, mikäli sitä olisi ollut tähänkään mennessä, laskee edelleen!

Kaikessa on havaittavissa arvojen, puheiden ja käytännön tekojen ristiriita!
Puhutaan naama vakavana arvoista ja räplätään pöydän alla älypuhelimen mielenkiintoisia pelejä. Nykypoliitikot ovat kuin huonosti valmennettuja näyttelijöitä, jotka eivät parempaa aikaan saa. Huonoa improvisointia sekä surkeaa käsikirjoituksen osaamista. 

 

Huhhuh! Laitetaanpa koko Kabinetti työkalujen kanssa ”mottimetsään” ja odotetaan. Pian on seurattava perässä, sillä muuten jäävät talven halot lyömättä ja pilkkomatta. Muuten pirttimme tulevissa pakkasissa kylmenee!


Kommentit

26.10.2013 21.51  Jorma Huttunen

Asiaa. Harkitsen vakavasti liittymistä Perussuomalaisiin. Olen ollut ikäni jonkinlainen kokoomuksen kannattaja (puolueeseen kuulumatta), mutta viime vuosina sen puolueen poliitikkojen teot eivät ole puhuneet puolestaan. Homma on mennyt täysin siihen, että kumarretaan eurooppaan ja samalla pyllistetään Suomen kansalle. Ollaan eturivissä jakamassa meidän veroeuroja ulkomaille ja samalla annetaan sotien jälkeisten sukupolvien luoman hyvinvointisuomen rapautua. Tuntuu olevan pääasia nuoleskella EU:n päättäjiä korkeiden EU-virkojen toivossa.
Oma maljani alkoi läikkyä yli, kun luin uutisen, että pelastuslaitoksiakin aletaan vähentää, näköjään kaikki viranomaispalvelut karsitaan minimiin, niin, että kehäkolmosen pohjoispuolella asuville hädän hetkellä apu on aina myöhässä. Puolustusvoimat ajetaan alas, maantieverkoston annetaan rappeutua, otetaan vaan valtiolle lisää velkaa ja jaetaan se raha etelä-euroopan maille.
Tähän täytyy saada muutos ja Suomi on pelastettava !

29.1.2014 13.25  Ali-Ossi Takala

Lainaan suoraan yllä olevaa kommenttia erotuksella että en ole aiemmin ollut sen enmpää minkään puolueen kannattaja enkä jäsen, vaan kulkenut lähinnä mukana äänestäen "sitäsuntätä" ja milloin mitäkin!!
Ei tää nykyhallituksella enään mene kun alaspäin, Kokoomus SDP, Vihreet yhdistelmä on yhteiskunnan tuho!!

27.11.2014 10.19  Erkki Päivärinta

Kirjoitukset ja kommentit ovat mielestäni tosi hyviä, mutta onko kukaan tullut vallan huumassa ajatelleeksi että sitä saa mitä tilaa pitäisikö nyt olla viisautta niin kuin Timolla on ollutkin eikä suinpäin sännätä sinne huipulle ja ottaa kaikkia ongelmia ratkottavaksi eli hallitukseen ei sinne. Olen kyllä jo vähän aiemmin muuttunut perussuomalaiseksi 57 vee.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini