Puoluekokous Joensuussa 2013

Maanantai 1.7.2013 klo 20.16


Puoluekokous 2013

Arvoisa puheenjohtaja, puolueen puheenjohtaja, sihteeri,
kansanedustajat ja Perussuomalaiset ystävät, kokousväki. Minulla, Harri Ahonen, Perusäijien puheenjohtajana on ilo ja kunnia kertoa teille hieman Perusäijistä.
Idean Perusäijiin sain eräänä kevättalvisena päivänä vuonna 2012, kun ajelin Korpjärven metsämailla. Ajatus Perusäijistä jäi mieleeni hautumaan. Mietin ja pohdin, että meillä Perussuomalaiset puolueessa on naisilla, nuorilla ja eläkeläisillä omat järjestönsä. Meiltä miehiltä se puuttui kokonaan. Ajatus kypsyi mielessäni ja kerroin siitä hyvälle ystävälleni, Erkki Saarimäelle. Erkki pienen taivuttelun jälkeen lämpeni ajatukselleni. Ja aloimme yhdessä pohtia, mitä kaikkea siinä pitäisi ottaa huomioon.
Asia jäi hautumaan ja kevät eteni, lumet alkoivat jo sulaa. Viimein otimme seuraavan askeleen ja veimme ajatuksen puolueeseen.
Kerroimme idean puolueen toiselle varapuheenjohtajalle,
kansanedustaja Juho Eerolalle. Hän innostui asiasta ja annoimmekin tehtävän, tiedustella puolueen johdon suhtautumista asialle.
Viimein sain Juholta soiton ja kertoi keskustelleensa asiasta
puolueemme puheenjohtajan, Timo Soinin kanssa eduskunnan
saunassa. Hän kertoi Timon näyttäneen vihreää valoa. Tässä taas todistettiin se asia oikeaksi, että saunassa ne parhaat päätökset tehdään. Tämän tiedon sain Kajaanin viime kesän puolueneuvoston kokouksen alla. Oli ilo lähteä kohti Kajaanin kokousta ja Timon 50v juhlia. Josta jäi lämpimästi mieleen se, kun tavattiin Timo, niin Timohan tervehti heti "Mitäs Äijät" ja sehän kuulosti tosi hyvältä.
Kokouksen jälkeisellä viikolla laitoimme kokouskutsun puolueen
lehteen ja nettisivuille.
Perusäijät ry perustettiin Kotkassa aurinkoisena lauantaina 18.8.2012.
Paikalla oli seitsemäntoista perussuomalaista tulevaa äijää. Syksy meni rekisteröintiasioiden hoitamiseen, jotta saisimme järjestöllemme lainvoiman. Lopulta rekisteröintipaperit toimitettiin Patentti- ja rekisterihallitukseen Marja-Leena Leppäsen avustuksella. Kiitos Marja-Leenalle siitä. Lopulta saimme Patentti- ja Rekisterihallitukselta kirjeen, jossa pyydettiin pari pientä korjausta sääntöihin. Ne tehtiin ja saimme Perusäijät ry:n yhdistysrekisteriin huhtikuun 29 päivä 2013. Työtä se on teettänyt, mutta mitäpä ei hyvän asian eteen tekisi.
Olemme tehneet pari kolme kannanottoa valtakunnan medioihin, sekä luomassa myös äijien päivää, eli kerran vuodessa nimeämme tietyillä perusteilla Vuoden Äijän. Äijäpäivä olkoon joka vuoden elokuun 18.Perusäijien perustamispäivä. Tämä oli Perusäijien ensimmäinen toimintavuosi.
Toimintatarkoituksenamme on edistää Perussuomalaisten miesten henkistä ja fyysistä hyvinvointia, perustasa-arvoa kunnioittaen, tiivistä yhteistyötä puolueen naisten, nuorten, eläkeläisten kanssa tehden.
Unohtamatta itse puoluetta, piirejä, sekä paikallisjärjestöjä. Haluamme olla myös mukana tekemässä ja tukemassa puoluettamme hallitusvastuuseen ja ennen kaikkea pääministeripuolueeksi. Toimintaalueenamme on koko Suomi.
Kerromme mielellämme lisää asiasta kiinnostuneille.
Lopuksi totean, että Perusäijä on isänmaallinen.
Ja toivotan kaikille oikein hyvää kesää.
Kiitos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini