Ovatko eläkeläiset/ikäihmiset kunnalle uhka vai voimavara?

Sunnuntai 10.1.2021 - Charles Nyberg


Vanhusikään tulleita on rahastettu koko eliniän tavalla tai toisella ja hyvinkin monipuolisesti. He ovat ostaneet palveluja, hyödykkeitä, maksaneet erilaisia vuokria, käyttäneet kulkuvälineitä jne. lista voi olla todella pitkä ja joka asiasta ovat maksaneet veroa jopa käyttämistään hammastikuista.

Kun jatkuvasti puhutaan ikäihmisistä ja tuodaan esille, miten heitä kunnassa lisääntyy ja miten kunta ikääntyy, niin heistä puhutaan ikään kuin he olisivat joku uhka kunnalle, eihän se kuulkaa niin ole.

Ikäihmiset/vanhuksethan/eläkeläiset ovat kunnan rikkaus. Ajatelkaa nyt kuntaa ilman yhtään eläkeikäistä ihmistä, ajatelkaa, ei olisi isovanhempia, ukkia, mummoa, vaaria, isoäitiä, isoisää jne. Sellainen kuntahan olisi erittäin tylsä paikka olla, käydä tai asua. Mietitäänpä sitä.

Ihmisestä on kunnalle iloa vauvasta vaariin. Ihmisen syntymä tuo jo iloa suurelle joukolle, perheelle ja sukulaisille. Ihminen tuo iloa monessa muodossa, synttäreillä, lakkiaisissa, koulujen päättäjäisissä, ammattiin valmistuessa ja suurimmaksi osaksi ihmisiä eläkkeelle pääsystä.

Eläköityneet ihmiset ovat maksaneet koko työikänsä veroja kunnalle, he maksavat kunnalle veroja eläkkeestään eli he maksavat kunnalle kaikesta, jopa hoitopaikasta, mikäli sellainen on ihmiselle tarpeen. Ikäihmisillä on paljon toimintaa kunnassa, joka elävöittää kunnan toimintaa. Siis summa summarum, pitäkäämme ikäihmisistä hyvää huolta.

 

Charles Nyberg, PS

Virolahden kunnanvaltuutettu

Tark.ltk. vpj.

Kaakonkulman PerusÄijien pj.

 

Avainsanat: eläkeläiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini