Blogin kirjoittaja on Perussuomalaisten Eurovaaliehdokas Erkki Havansi Keravalta.

Virkkusen pakkopako haaksirikkoutuvasta laivasta

Pakkomielteiselle pakkoliittäjälle tuli pakkopako! Pakkorakoon joutuneena hän  - kaikesta selittelystä huolimatta -  on heittämässä pyyhkeen kehään ja etsimässä edes puolikunniakasta perääntymistietä umpikujaan ajautuneesta kuntien perustuslainvastaisesta pakkolahtauksesta.

On satavarmaa, että Virkkunen pääsee mepiksi. Hänellähän on kokoomuksessa yhä melkoisesti kannatusta ynnä sitten äänestäjinään ne häneen suivaantuneet kokoomuslaiset, jotka haluavat päästä hänestä eroon (ainakin 11 kuukaudeksi eli eduskuntavaaleihin asti). Näitä vihaisia äänestäjiä löytyy kokoomuksesta runsaasti, sillä niin pahasti hän on onnistunut suututtamaan kuntapoliittiset paikalliset kokoomusvaikuttajat ja kokoomusaktiivit. Heistähän valtaosa ei halua olla hautaamassa kotikuntaansa, äänestäjiensä keskeistä tyyssijaa.

Mainio tyyppiesimerkki Virkkusen suututtamasta arkkikokoomuslaisesta kuntavaikuttajasta on kansanedustaja Eero Lehti (Kerava, Uudenmaan vaalipiiri). Lukekaapa Lehden esittämät suorasukaiset ja tervejärkiset madonluvut Suomen Kuvalehden tämänviikkoisessa numerossa (ja laajempana Suomenkuvalehti.fi).

Kansanedustaja Lehden osuvilla argumenteilla on laajaa kaikupohjaa kokoomuksen kuntakentässä, olkoonkin että kaikki siellä eivät toki ole uskaltaneet julkisesti kritisoida Kataisen ex-suosikkiseuraajaehdokas Virkkusta. Puoluekokouksissakin ovat olleet hiljaa kuin hiiret.

Vaikka olenkin itse EU-vaaliehdokas toisesta puolueesta, toivon Virkkuselle läpimenoa ja tervemenoa. Kuntakenttä rauhoittuisi nopeasti ja vihdoinkin päästäisiin sekasorrosta ulos ja parlamentaarisesti suunnittelemaan perustuslain puitteisiin mahtuvaa ja järkeviin realiteetteihin perustuvaa kuntauudistusta.